0879 580 864

Рилски езера-Цари Мали град - Пловдив

Принтирай
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Транспорт
Автобус
Дати на отпътуване
РЕЗЕРВИРАЙ
Цена от
150 лв.
Програма
1 ден Варна - Шумен – Велико Търново -Пловдив - Паничище – 540 км

Отпътуване от Варна в 05.30 ч ул . Антим I
От Шумен в 06:30 ч от паркинга на Била до ОМВ на бул.Цар Симеон
От Търговище в 07:10 ч. от ОМВ на кръгово пътя за Велико Търново

От Велико Търново в 08:30ч.от Автогара Юг .Пристигане в град Пловдив около обяд. Архитектурно-историческият резерват "Старинен Пловдив" е включен е в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 41 място. Намира се в стария град на Трихълмието и включва паметници от различни епохи. Археологически комплекс "Небет тепе" и Тракийското селище.Намират се в северната част на Трихълмието. Забелязват се останки от праисторически селище от VI хилядолетия преди Христа. Виждат се руини на крепостни съоръжения от тракийската и римската епоха. През петото хилядолетие преди Христа се създава на това място селище, което 3 хилядолетия след това прераства в град и се разпространвява на цялото Трихълмие. Намерени са крепостна стена,чиято най-стара част е изпълнена без каквато и да било спойка, с големи сиенитни блокове в т.нар. циклопски градеж. Античният театър на Филипопол

Включен е в СПисъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 41 място. Намира се на гълма Тримонциум, както преди години е наричат град Пловдив. Построен е през втори век по време на римския император Марк Улпий Троян (53-117г.). След 3 века е опожарен при нападение на града. Въпреки това, театърът е запазен в първоначалния си архитектурен план. Къщата на Недкович , Къщата на Аргир Куюмджиоглу (Етнографският музей) , Крепостта на Филипополис - известен град от Римската епоха, Хисар Капия - източната врата, построена преди 2000 years, както и много възрожденски къщи, които създават специфичната атмосфера на Стария Пловдив. Античен одеон и Античен форум – Форумът е най-големият форумен комплекс на територията на България. На него е бил съсредоточен административният, икономическият, културният и религиозният живот на античния град. Свободно време за обяд и разходка.Ранния следобяд отпътуване за Паничище.

Пристигане в Паничище надвечер . Село Паничище е разположено в северозападната част на Рила планина сред красиви и свежи иглолистни гори на 1350-1450 м надморска височина и граничи с националния парк „Рила". В района на курорта се намира най-ниското ледниково езеро в Рила - природния феномен - Безотточното езеро. Настаняване в хотел в района на Самоков или Паничище. Нощувка

2 ден Рилски езера 07:00 – Закуска.Около 08:30ч.отпътуване за Рилските езера – едни от най – красивите дарове на природата не само в страната ни ,но и на целия Балкански полуостров Отпътуване за х. Пионерска. Изкачване с лифт до х. Рилски езера. Преходът започва по билото на Сухия рид над х. Рилски езера, към езерото Бъбрека /около 1ч. 30 мин./ Почивка на езерото Бъбрека – за тези, които не желаят да продължават прехода. Останалите продължават да изкачват Езерния връх покрай Окото до Сълзата (най - високото) /около 1ч./, там Ви очаква панорама на всички езера. Слизането е покрай езерото Близнака, Трилистника и Рибното езеро, до което се намира х. Седемте Рилски езера, покрай началото на Дъновистката пътека до Долното езеро. Продължава се до лифта. Връщане в хотела следобяд. Нощувка.

3 ден Сапарева баня - Белчин – Варна – 540 км Закуска. Отпътуване за Сапарева баня, за да видим най – горещия „гейзер-фонтан“ на балканите. Минералната вода извира естествено на височина 18 м. като температурата при неговия извор е 103°, което го прави най - горещият в Континетална Европа, с няколко градуса повече от италианските Софиони и Джуржитела . Топлите минерални извори били известни още от дълбока древност. Траките основали тук селище и го нарекли Герма, на бога на топлината, светкавиците и градушките Герман. По-късно римляните превънали селището в крепостен град с балнеолечебен център под името на река Джерман. Турците преустроили римската баня края западния извор и резервоарът й се използвал до 20-те години на 19 в. Отпътуване за с. Белчин , където се намира „Цари Мали Град” - уникална по своята същност римска крепост в България, която е единствената с ров и вал. Посетителите ще видят експозиция от римски военни доспехи, стенобитни оръдия и други възстановени оригинални артефакти, сред които и такива с нумизматична стойност.Изкачваме се до крепостта с панорамна железница. Под самата крепост се намира и Етнографският музей на Белчин. Непосредствено до него се намира средновековния храм „Света Петка“, който е и паметник на културата -I-ва категория. Свободно време за разходка из крепостта и околностите й. Отпътуване ранния следобяд. Пристигане в съответния град вечерта.

 

Забележка: Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите. Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.

 

*****Преходът до Рилските езера не е подходящ за хора с дихателни проблеми или трудно подвижни. При изкачването до езерата е желателно и препоръчително да имате стабилни затворени, ниски и удобни обувки. При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, дъжд , сняг и бурни ветрове, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите. Входните такси упоменати в програмата са актуални към момента на пубикуване на офертата и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място на обекта!

 

*****Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при сключване на договор за организирано туристическо пътуване.Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащане-най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Цени
Дата Двойна стая Тройна стая Двама възрастни и дете (2-11.99) на допълнително легло
24.06.2022 150 лв. 145 лв. 130 лв.
15.07.2022 160 лв. 155 лв. 140 лв.
29.07.2022 160 лв. 155 лв. 140 лв.
03.09.2022 150 лв. 145 лв. 130 лв.
22.09.2022 150 лв. 145 лв. 130 лв.

Допълнителна информация
Отпътуване от град Добрич при 2 човека – доплащане 18 лв на човек в двете посоки
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 13 лв на човек в двете посоки

      • Пакетнaта цена на човек и включва:
Транспорт с лицензиран автобус
Медицинска застраховка за лица до 65 год.
Екскурзоводско обслужване
2 нощувки със закуски в района на Паничище в хотел 3*
Посещение с екскурзовод на Цали Мали град, Рилските езера и стария Пловдив

      • Цената не включва:
Разходи от личен характер
Входни такси за посещаваните обекти
* Входни такса крепостта „Цари мали Град“ – 7лв. – възрастен , ученици,студенти,пенсионери – 4лв. ; деца под 7г – безплатно
*Фуникуляр - 4 лв възрастни/ 2 лв ученици и пенсионери

*Седалков лифт за Рилските езера:
Двупосочен билет за възрастни: 20 лв./ За деца : 12 лв.
*Медицинска застраховка за лица от 65г. - 75 г. - 6 лв / за лица 75г-80г - 8 лв / лица над 80 год. не се застраховат