0879 580 864

Предколедни базари в Букурещ от Добрич- Синая - Бран - Замъка на Дракула - Брашов

Принтирай
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Транспорт
Автобус
Дати на отпътуване
РЕЗЕРВИРАЙ
Цена от
220 лв.
Програма
ПЪРВИ ДЕН
04.15 ч. Отпътуване от Добрич от Младежки дом
05:15 ч.Отпътуване от Варна от ул. Антим I
06:15 ч. Отпътуване от Шумен от 5 ти километър
07:15 ч. Отпътуване от Разград от бензиностанция Петрол на пътя за Русе
08:15 ч.Отпътуване от Русе от бензиностанция Лукойл - бул. Христо Ботев 1 вход Варна

Преминаване на Дунав мост на българо–румънската граница. Пристигане в Букурещ около 10:30 ч.Наричат Букурещ "най-добре пазената тайна на Европа". Преминаване през града в посока Синая - курорт, известен още като Перлата на Карпатите. По пътя през Букурещ ще направим половината панорамна обиколка на града - Площада на революцията, кралския дворец (понастоящем музей на изящните изкуства), Сената, университетската библиотека, храма на музиката „Атене”- концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., пл. „Романя”, пл. „Викторией”, Триумфалната арка (копие на парижката). Пристигане в Синая и разглеждане на замъка Пелеш - смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Дворецът е издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани. Пристигане и разглеждане на замъка. Разглеждане на замъка Пелишор - замъкът има 70 помещения. Той е строен за кралска резиденция и неговата представителна част - парадният хол и голямата столова, поразяват със своето изящество. Парадният хол има височината 3 етажа, а големите прозорци и стъкленият таван, украсен с витражи, създават усещане за простор и светлина. Стените на хола са украсени с дъбови пана и множество картини. Забележителни са и Златната спалня, Златната стая, Параклисът, кабинетът на принцеса Мария и кабинетът на крал Фердинанд I. Разглеждане на Синайския манастир - Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника бил в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Постепенно обаче тази цифра се увеличава. През 1735 – 1739 г. манастирът Синая бива завладян от турците. Тук се пазят първата Библия, преведена на румънски (и отпечатана в Букурещ през 1688 г.), пищна колекция от икони, както и епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в., която е със световно значение и е защитена от ЮНЕСКО. Вечерта пристигане в хотела. Настаняване.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
08:00-09:00 ч. Закуска. Отпътуване за Бран - посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Отпътуване за Брашов към обяд. Туристическа програма: Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Бялата и Черната кула, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, най-тясната улица в Европа-Сфори. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Около 08:30ч отпътуване към Букурещ. По пътя време за шопинг в Плоещ шопинг център - https://www.ploiestishoppingcity.ro/. Пристигане около обяд в Букурещ. Панорамна обиколка на града. Посещение на Патриархалната катедрала - духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Константин и Елена, хълма на Митрополията, пл. "Унирии", пл. "21-ви декември", Националния театър, Патриаршеската катедрала, Кралския дворец. Посещение на сградата на Парламента - втората по големина административна сграда в света с беседа на български език.
Следва пешеходна разходка в стария град на Букурещ, където ще се любувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица "Липскани". Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш - владетелят, увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Тук се намира и най-голямата книжарница в Румъния - "Carturesti Carusel" - в превод "Въртележка от светлина". 6-етажното здание, построено през 1860г винаги е било важен търговски обект - банка, базар, а в момента снежно бяло царство на приказките и културата. Тук е и старата княжеска църква - най-старата сграда в Букурещ, както и бившия хан "Луи Манук" - в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера. Свободно време за разходка. Отпътуване от Букурещ около 17:00ч. Пристигане в съответния град вечерта.


 

 

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен в тройна стая
01.12.2023 220 лв. 275 лв. 205 лв.
08.12.2023 220 лв. 275 лв. 205 лв.

Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Медицинска застраховка за лица до 65 год
✔️Транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;
✔️2 нощувки със закуска в хотел 3* в района на курортите Предеал, Бущени, Азуга
✔️Екскурзия до замъка на Дракула в Бран;
✔️Екскурзия до Ръшновската крепост
✔️Туристическа програма в Брашов;
✔️Екскурзия до Синая и замъка "Пелеш";
✔️Панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
✔️Посещение на сградата на Парламента в Букурещ
✔️Екскурзоводско обслужване по маршрута.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
❌Входна такса за Замъка Пелеш стандартен тур /50 минути/- възрастни 50.00 леи, пенсионери 25 леи, деца и студенти 12,50 леи
❌Входна такса за Замъка Пелишор за тези, които желаят- възрастни 30.00 леи, пенсионери: 15леи, деца и студенти 7,50 леи
❌Входна такса за Замъка Бран- възрастни 55 леи, пенсионери над 65 год- 40 леи, студенти- 30леи, ученици и деца 15 леи
❌Входна такса за Черната църква в Брашов- възрастни - 20 леи, пенсионери - 15 леи студенти - 15 леи, деца - 10леи
❌Входна такса за Парламента - 60 леи за възрастни, 30 леи студенти от 19 - 26 г;
20 леи ученици и лица от 7 до 18 години, деца до 7 годишна възраст - безплатно
❌Доплащане за единична стая- 55.00 лева общо
❌медицинска застраховка за лица 65-75 год. – доплащане 6.00 лв.;От 75 – 80 год- 8 лв / лица над 80 год.-несе застраховат

Допълнителна информация :
Намаления:
  • дете под 12 год. на доп. легло с 2-ма възр. - 15 лв. намаление;

Необходими документи:
  • лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
  • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
  • Ученици и студенти да носят необходими документи /студентска книжка, ISIC карта, ученически бележник/ за да ползват намаленията в посещаваните обекти.

  • Екскурзията се осъществява при 48 записани туристи.
❗Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване
❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача се получава ден преди отпътуване.