0879 580 864

Късно лято в Занзибар, 20-29.09.2024г

Принтирай
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Транспорт
Самолет
Маршрут
Sofia-Dubai-Zanzibar-Dubai-Sofia
Дати на отпътуване
20.09.2024 г.
РЕЗЕРВИРАЙ
Цена от
2799 лв.
Програма
7 нощувки на брега на индийския океан, на All inclusive в препоръчани и изпитани хотели

Дати: 20-29.09.2024г.

Потвърдена група с водач

Африка е за новаторите, Африка е за откривателите, Африка е за тези, които налагат модата и не за тези, които я следват.
Африка е за изследователите на нови светове и за тези, които са готови да понесат последствията на откривателството.
Африка е дивачка, която не се оставя да бъде опитомена. Африка нахлува в сърцето и се разполага завинаги там – като господарка, не като робиня! Африка е просто ЧИСТА Любов – мълниеносна, луда и споделена!

А Занзибар е оня райски кът, на няколко хвърлея източно от Танзания сред Индийския океан, който е начело на световните туристически трендове. За последната година има 100% ръст на увеличение. Магнит за туристите са белите плажове, кораловите рифове и кристално чистите води, изпъстрени с традиционните лодки „доу” и усещането за незасегнатост от цивилизацията.

Занзибар до скоро често сякаш оставаше извън полезрението на масовия туристически бизнес. За разлика от последните години, когато се превърна в тренд. Но въпреки, че ярко изгря в обективите на модната сцена, успя да съхрани автентичната си природа, пъстрите рифове и големите сухоземни костенурки, ендемичния червен колобус, както и пословичната добронамереност на местните хора. Занзибар съумя да се опази като едно непокътнато кътче девственост от Рая насред тюркоазените води на Индийския океан. Кътче, което очаква своите откриватели, за да ги зареди със своите позитивни емоции и енергия.


Нашите предимства:
• Препоръчани хотели с топ локации и много добри отзиви от наши групи
• Голям избор от екскурзии на острова, на супер цени, "умни комбинации" за пестене на време и финанси
• Уникални турове
• Малки групи и персонално обслужване


Програма:

Ден 1 – 20.09.2024г. София - Дубай - Занзибар
Среща на летище София, Терминал 2 в 13:00ч. Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на Fly Dubai през Дубай в 15:55ч.. Пристигане в Дубай 21:55ч. Престой на летището.

Ден 2 – 21.09.2024г. - Занзибар
Отпътуване от Дубай за Занзибар в 02:30 ч. Пристигане в Занзибар в 07:15ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела. Настаняване след 14:00ч. или по-рано при възможност. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – 22.09.2024г. - Ден 8 – 27.09.2024г. - Занзибар
Свободно време за плаж и почивка или допълнителна ескуризя по желание. Виж описание и цени по-долу. Нощувка.

Ден 9 – 28.09.2024г. - Занзибар - София
Закуска. Освобождаване на стаите. При възможност и по желание, доплащане за късно освобождаване. Отпътуване около 18:00 за летището за полет до София през Дубай в 22:20ч.

Ден 10 - 29.09.2024 - Дубай - София
Пристигане в Дубай в 05:00ч. Престой на летището. Отпътуване за София в 10:30ч. Пристигане в София в 15:00ч.

Край на програмата.

Условия за записване:
Депозит в размер на 900 лв. на турист при резервация
Доплащане до 30 дни преди заминаването.


Анулационни условия:
• до 60 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
• от 59 до 31 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА - заплатения депозит;
• от 30 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 14 дни от деня на анулацията;
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.Допълнително за Ваша сигурност препоръчваме да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?
• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!


Полетно разписание:
FZ1758 20SEP София-Дубай 1555 2155
FZ1259 21SEP Дубай-Занзибар 0230 0715
FZ1688 28SEP Занзибар-Дубай 2220 0500+1
FZ1757 29SEP Дубай-София 1030 1500

Превозвач: Fly DubaiНеобходими документи:
• Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!


Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележки:

• Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
• Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.82 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• За влизане в Танзания са необходими: попълнени визови анкети (предоставят се от туроператора).
Допълнителни турове:

• Каменния град - включва гид и трансфер до Камения град. Турът може да се нагоди към предпочитанията на туристите. Продължителност - 4 ч., може да се удължи по желание

Опасан с лабиринт от тесни улички, криви пасажи и порутени къщи с надвиснали балкони, Каменния град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща – търговията с роби, предназначени за целия свят. Пазара за роби и помещенията, в които са държани робите се посещават срещу допълнитлено заплащане (5$ на човек). Робството бива премахнато през 1897 г., а с промяната на търговските модели, като за наказание, градът започва да запада. Днес на мястото на стария робски пазар се извисява африканска църква от ХІХ в., а главният олтар е изграден на мястото, където някога се е издигал позорния стълб в опит за прочистване и опрощение.
Персите първи открили острова още през 8-и век, а през 17-ти век - и оманците последвали дирите им, създавайки империя в Източна Африка. През 1840 г. султанът на Оман се преместил тук и направил града своя столица. Малко по-късно, през 1861 г., Занзибар става независим султанат, а града - космополитен, населен от араби, африканци, индийци и европейци.

Къщата на чудесата (Beit el-Ajaib) е един от най – важните символи на града. Тя е построена в чест на султан Баргаш от морски инженер и се радва на изключително интересна архитектура. Тя е и първата и единствена къща с електричество в Занзибар. Затова и местните започнали да се страхуват от нея и я нарекли „къщата на чудесата”. Сградата е обявена за национално богатство, а в момента там се помещава националния музей, отворен за посетители от 2002 г. /Фотографирането е срещу допълнтелно заплащане/. Къщата на чудеса е преживяла доста сътресения, бомбардирана и отчасти разрушена, до реставрирането си през 2002 г. Има дори и честта да приюти изследователят Дейвид Ливингстън, който отсяда в нея през 1866 г. преди последната си експедиция в Африка. За съжаление от няколко години е все в ремонт - затова се вижда само отвън. Друг крайбрежен дворец, „Бейт ал-Сахел“, също е музей, посветен на занзибарското кралско семейство. От крайбрежието плъзва мрежа от тесни улички, опасани от големи дървени порти, с релефна резба и месингови гвоздеи. Повечето сгради датират от 19-и век, но крепостта „Олд Форт“ – сега културен и развлекателен център – е построена от оманците още през 17-и. В Каменния град се намира и къщата на Фреди Меркюри.

Около 2-2.5 часа са нужни за тура, по времето, на който могат да се купуват сувенири и подправки. Туристите се изчакват и се движат в група. След това следва 1 час почивка - свободно време, който желае може да се освежи или похапне местна кухня в Africa House Caffe - колониален мъжки клуб, където да се наслади на шрекрасна гледка към океана и на духа на колониалната епоха.


• Плантации с подправки - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход
Историята на Занзибар няма да е пълна без да споменем подправките - карамфил, канела, пипер и много други, купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до град Занзибар и да се включите в тур, който ще пренасити сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на тура ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Посетителите ще бъдат ще бъдат впечатлени както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечбните им свойства, подпомагащи лекуването на различни заболявания. На място, в плантациите, можете да закупите по-евтино подправки и извличните от тях масла.


• Prison Island

Това зловещо име никак не отговаря на красотата и спокойствието, които струят на талази около този остров. Името си острова наследява от времената, когато тук са изпращани бунтовници, осмелили да се вдигат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърната в бутиков хотел за резервация, за който се чака с месеци наред.

По-интересното обаче са днешните домакини на острова – сейшелските костенурки. През 1919 г. британският губернатор на Сейшелските острови изпратил като дар на султана четири гигантски сухоземни костенурки, на възраст около 20-30 години. Явно климатът така добре им понесъл, че след двайсетина години броят им значително нарастнал и достигнал 200. След неконтролируемото им използване от човека, броят драстично спаднал и се наложили спешни мерки на правителството за запазване на популацията. Днес там може да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг. Може да ги почешете и нахраните. И да се снимате с тях разбира се.

Екипировката следва да е като за плаж.


• Safari Blue, залива Menai - целодневен тур с включен обяд

Пълен ден на арабска лодка доу сред тюркоазените води. След кратко пътешествие спирате на ивичка пясък сред океана, т.нар. пясъчна коса, Kwale, където се подготвят сенчести тенти за приятна отмора с дегустация на тропически плодове. Възможност за гмуркане с шнорхел или къпане и много снимки.За огромно съжаление. рифът е започнал да линее поради човешката намеса... Следваща спирка - мангровата лагуна, където може да поплувате. После ви очаква огромен 500- годишен боабаб. И точно преди да прегладнеете – отивате на синята лагуна, където е сготвен вкусен обяд от гриловани морски дарове - лобстери, раци, скариди, риба, калмари. Ако не обичате морска храна, алтернативата е пиле или вегетарианско меню по предварителна заявка. И тъй като океанът не спира да се движи – през деня лодката се догонва ходейки през водата. Трудно се прогнозират разстоянията, които трябва да се "прегазят" във водата. По-удобно ще е да се носят обувки за вода - срещу евентуална среща с морски таралеж.

Екипировката следва да е като за плаж.


• Горския резерват Йозани - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход

Намира се в източната част на Занзибар и е дом на маймуната Червен Колобус, която е среща само в Занзибар. Маймуните са изпълнени с дух и характер и са на свобода в естествената си среда. Можете да ги видите от близо и непосредствено извън резервата. Много са фотогенични и ако са в настроение, могат до безкрай да се закачат с вас и да позират. В резервата можете да видите и други животински видове, като маймуната Sykes, малки антилопи, диви прасета и над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Говори се, че потайният Занзибарски леопард (видян за последен път преди години) се храни в резервата през нощта – може би за това резервата приема посетители само през деня!? Резервата Йозани е с отлична мрежа от естествени пътеки, а гидовете са професионалисти, които ще ви предоставят изчерпателна информация за многообразието на животинските видове наокло. Впечатляваща и освежителна е и разходката из мангровата гора, прекрасна сцена за екзотични снимки.

По- добре е облеклото да е с дълги ръкави и крачоли.


• Рок ресторанта

Рок ресторантът несъмнено е най-известното заведение в Занзибар. Нужна е предварителна резервация. Ресторантът е изграден върху голяма скала в океана. При отлив можете да се разхождате от плажа до ресторанта, а при прилив – отново се качвате на лодката. Гледката е невероятна, а ресторантът сервира много вкусна храна и освежаващи напитки. Разбира се - консумацията се заплаща на място. Тъй като няма ток се готви на газ и ресторантът затваря към 20:00.


• Северно крайбрежие Kendowa & Nungwi – полудневен тур

Северът е центъра на строенето на местните доу лодки. По време на пътуването ще видите местни селища, рибни пазари, типични работилници. Първата спирка е плажът Кендова, който заедно с Нунгви си съперничат за званието най – хубав плаж на Занзибар. Освен за разходка, къпане и лежане, плажът е идеално място за купуване на сувенири и пазарлък с местните продавачи. И разбира се за пиене на 1-2-3 бири Kilimandjaro ( If you can not go to Kilimandjaro you can drink it ;)

При желание може да се посети в Nungwi и костенурковия резерват – аквариум Baraka Natural Aquarium, където болни костенурки са подлагани на лечение преди да бъдат върнати обратно в естествена среда. Самото селище Nungwi разкрива идилични гледки на мамите, които готвят приведени над огнището, а усмихнати деца припкат и играят около тях. Желаещите могат да се изкъпят с костенурките в естествената им среда.

Екипировката следва да е като за плаж.


• Шнорхелинг на остров Мнемба - полудневен тур

На 3 км. североизточно от Унгуджа ( Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на йкомплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собсвеник на острова е самият Бил Гейтс.

На острова гнездят ( от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове ( от юли до септември), китова акула ( най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби,

Екипировката следва да е като за плаж.

• Еднодневно сафари в резерват Микуми

Националния парк Микуми граничи с резервата за дивеч "Selous Game Reserve" (от север). Той е четвърти по големина в Танзания след Серенгети, Катави и Мкомази. Ландшафта на парка е сравним с този на Серенгети. Ниската растителност на саваната е многообразие от акации, баобаби и тамаринди. В парка може да се видят жирафи, слонове, зебри, антилопи (импала, куду, черна антилопа), хипопотами, бизони, лъвове, дори понякога и леопард. В парка гнездят над 440 вида птици.

Еднодневната екскурзия започва рано сутринта, с трансфер от хотела до летището около 0515ч. Полета от Занзибар заминава около 0700ч. и каца на полосата в резервата Микуми около 0810ч. Ще ви посрещне шофьор/ гид и ще ви информира за престоящото фото-сафари.

Следва фото-сафари в модифицирани автомобили 4х4, с които ще можете отблизо да видите и заснемете животните. Около 1200ч. ще спрете за почивка и обяд-пикник някъде на сянка. След обяда ще продължите с фото-сафарито до около 1500ч.

В 1530ч. ще ви трансферират обратно на летището за полет в 1600ч. до Занзибар. В 1710ч. кацате в Занзибар, където ще ви посрещне наш представител и ще ви докара до хотела ви.

Включени:

Трансфер от хотела до летището и обратно в Занибар
Директен полет Занзибар-Микуми-Занзибар
Шофьор/ Гид в резервата на английски
6-часово фото сафари
Входни такси за парка
Обяд, безалкохолна напитка
Бутилирана минерална вода

Изключени:

Алкохолни напитки
Такса обслужване за гидовете и шофьорите (по преценка на клиента).

Екипировка: удобни дрехи с дълги ръкави, репелент за насекоми

====================================================================

Специални пакетни цени при резервация и заплащане в България, валидни при мин. 6 записани туристи:

• Каменния град + Prison Island - 60 щ.д. на човек (цената включва входна такса от 5$ за посещение на пазара за роби и държавна такса за острова)
• Градината на подправките - 30 щ.д. на човек
• Safari Blue, залива Menai - 60 щ.д. на човек
• Резерват Josani и Rock ресторанта - 55 щ.д. на човек след обяд в 14:00
• Резерватът JOSANI - 45 щ.д. на човек
• Северно крайбрежие: Baraka Natural Aquarium, Nungwi & Kendowa + изпращане на залеза, тръгва се след обяд в 14:00 ч. - 35 щ.д. на човек
• Rock restaurant – 20 щ.д. на човек (само трансфер, не включва консумация)
• Шнорхелинг на остров Мнемба - 50 щ.д. на човек ( с плодова закуска )​
• Еднодневно сафари в резерват Микуми - 430 щ.д. на човек (виж описанието по-горе)


Забележка: Туровете могат да се анулират без глоба до 36 часа преди началото. От 36 час - 100% глоба.

Полезна информация:
Танзания

• Санитарен режим: Пожелателно се взимат профилактично таблетки против малария - на континанталната част. За Занзибар не е препоръчително, там няма малария. По желание могат да се използват репеленти против комари като Autan или Off, или други марки.
• Необходимо е приемането на повече течности. Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Да се внимава при консумацията на плодове и зеленчуци - да са измити.
• Местна валута: Танзанийски шилинг (TZS)
Препоръчва се носенето на долари или евро. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в Каменния град.Занзибар

Занзибар е полу - автономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. На територията й има два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество ( над 50) малки острови. В славното си минало, Занзибар е била отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19 век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Освен с плантациите за джинджифил, обаче, търговията със слонова кост и злато, добива и печална известност като най-голямото пристанище, от където са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света. През 1964г. се обединява с Танганика и заедно формират Танзания. В днешно време Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението е около 1 070 000 жители с площ от 2 643 кв.км и столица Занзибар.

Основните източници на препитание са добива на подправки, лико от рафия и туризъм. Занзибар е известна с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибарски леопард, за който се предполага, че е изчезнал поради изтребване. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.Сезони (чисто теоретично)

• Сух сезон от юни до октомври - слънчево и сухо време
• Сезон на „дългите дъждове" от средата на март до средата на май - има дни без валежи, има дни с 15-20 мин. порои
• Сезон на „късите дъждове“ от ноември до декември
• Къс сух сезон - януари - февруари
• Най-ниска измерена температура - 19 градуса (юли - септември)
• Най-висока измерена температура – 38 градуса (март)

Валута
Танзанийски шилинг (TZS) . Приблизителен обменен курс: € 1 = TZS 2333 или USD 1 = TZS 2155
Най- доброто място за обмяна на валута - Каменния град. Банкомати има само в Каменине град. В малко хотели и магазини се приемат картови плащания. Извън Каменния град няма налични банкомати. Този на летището обикновено не работи затова не разчитайте на него.
Не е нужно да обменяте местна валута - долари се приемат навсякъде ( и на плажните магазинчета), при курс USD 1 = 2300 TZS


Религия

Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е жените да не са прекалено разголени извън плажа и хотелите и да се проявявя дискретност при консумация на алкохол. Не е препоръчително да се яде на публични места по време на свещения Рамадан (преди залез слънце).

Часова зона

През зимата Занзибар е +1ч. напред. През лятното часово време няма разминаване.Интересно:

Островната държава била твърде слаб съперник за колониалните сили. Когато Германия предявява претенциите си в Източна Африка през 1890 г. се договаря с британците да замени Занзибар за остров Хелголанд в Северно море. Така Занзибар става британски протекторат. През 1896 г. oбаче избухват бунтове около въпроса за наследяването на султанския престол. Кралството изпраща своя флот срещу oстрова. Британските кораби започват обстрел на крайбрежието като потопяват султанската яхта и разрушават харема. След обстрел от 38 минути Занзибар се предава. Така англо-занзибарският конфликт държи рекорда за най-кратката война в историята.Полезно:

• На Занзибар няма малария. Достатъчно е да носите репеленти и да ги използвате по указанията.
• Не е нужно да обменяте местна валута - долари се приемат навсякъде.
• Винаги се пазарете за цената! Независимо дали за допълнителни турове или сувенири.
• Не носете скъпи вещи извън хотелите, за да не шокирате местното население.
• Ако желаете да наемете кола е задължително да имате международна шофьорска книжка - издава се от КАТ ( 30 лв)
• Рент- а- кар може да се наеме от хотела - 30 щ..д. на ден.
• Ако се пренася алкохол до Занзибар, трябва да е в основния багаж, който е транзит.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2023г. застрахователна полица № 065 0000263/002/04.11.2023, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2023г. до 23:59 часа на 03.11.2024г.
Допълнителна информация
Дата

Цената включва:
• Самолетен билет София - Дубай - Занзибар / Занзибар - Дубай - София
• Летищни такси
• Чекиран багаж до 20 кг. и 1бр. до 7-8 кг. ръчен
• Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар
• 7 нощувки в Занзибар в хотел по избор със закуска и вечеря или на база All inclusive
• Сейф в стаята в хотела
• Горивни такси
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист и за COVID-19 с ЗД Евроинс АД, Опция Б
• Безплатен WiFi интернет на територията на комплекса
• Представител/водач на фирмата по време на пътуването при 15 записани

Цената НЕ включва:
• Виза за Танзания - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане кеш или с карта - дебитна или кредитна.
• Лични разходи
• Екскурзии
• Застраховка отмяна на пътуване, по желание.При желание се подписва при сключване на договора. Препоръчваме.
• Държавна такса инфраструктура: по 5 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)
Хотели по програмата
Занзибар, Танзания
Цени от
2799 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3094 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3095 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3202 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3423 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3489 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3515 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3824 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3869 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3897 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
3952 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
4309 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
4403 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
4902 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
4974 лв.
Повече
Занзибар, Танзания
Цени от
4998 лв.
Повече